Buku Senarai Prospek.

 

1.     Inilah di antara perkara utama yang menentukan pencapaian usahawan MLM. Tanpa buku senarai prospek, banyak kerja sukar dijalankan.

 

2.     Dapatkan satu buku alamat bersaiz kecil yang boleh dibawa didalam poket bersama ke mana sahaja. Bila sahaja bertemu dengan kenalan baru di sesuatu majlis atau program, di pasaraya, di taman rekreasi, sedang berbaris untuk berbagai urusan; catatkan nama dan nombor telefon mereka.

 

3.     Jika sebulan secara purata terdapat tambahan 5 nama (minimum), bermakna setahun telah terdapat seramai 60 orang. Jika usahaman yang aktif, bilangan pasti lebih ramai lagi.

 

4.     Dari buku senarai prospek ini, usahawan MLM menentukan siapa yang mereka akan temui pada setiap hari. Mereka akan menelefon prospek untuk menentukan hari dan masa yang sesuai untuk membincangkan peluang pendapatan tambahan (side income) atau produk kesihatan yang mereka perlukan.

 

5.     Setelah beberapa tahun, pasti senarai nama prospek semakin ramai. Usahawan MLM yang gigih dan sabar serta memahami perniagaan yang dijalankan pasti mencapai kejayaan dalam masa yang terdekat.

 

6.     Dari bilangan nama prospek yang tertulis, setiap usahawan MLM boleh menilai dan membuat refleksi segala usaha, tenaga, masa dan pengorbanan yang telah mereka berikan untuk mencapai bonus bulanan yang mereka mahukan.

 

7.     Bilangan nama dalam senarai nama prospek menggambarkan pengalaman sebagai usahawan usahawan MLM yang tekun memberi sumbangan kepada sesama manusia. Usaha yang mengandungi segala kebaikan ini, pasti akan memperolehi hasil. 

Peluang pendapatan 5@6 angka sebulan [di sini]     

Advertisements

Label: ,

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: